Συμμετείχα διαδικτυακά στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη, «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο Star TV, προκειμένου να μιλήσω σχετικά με το περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης που κατήγγειλε η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου.

Η πράξη της Σοφίας Μπεκατώρου, είναι μια πράξη θαρραλέα, διότι κατάφερε να σπάσει τη σιωπή της και να μιλήσει για την τραυματική αυτή εμπειρία.
Αναφορικά με τον χρόνο καταγγελίας της πράξης, αυτός είναι σχετικός για κάθε άνθρωπο που βιώνει κακοποιητική συμπεριφορά, γιατί οι θύτες, που βρίσκονται στο στενό, οικείο, οικογενειακό, κοινωνικό ή επαγγελματικό περιβάλλον, έχουν τον τρόπο και την ισχύ να δημιουργούν ενοχές, φόβο και ντροπή στο θύμα προκειμένου να κρατήσουν καλά κρυμμένη την ένοχη πράξη τους.
Επίσης, είναι πολλά τα περιστατικά που υπάρχουν, αλλά λίγα εκείνα που ακούγονται από όλους όσοι μιλούν, ενώ δίνεται ένας καθημερινός αγώνας για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων μέσα από δράσεις και πρωτοβουλίες.
Συγχαίρω την πολιτεία για τη διοργάνωση της ημερίδας «Start to Talk», που έδωσε το έναυσμα για την καταγγελία. Στην ημερίδα μίλησα για την εθνική καμπάνια για την πρόληψη της σεξουαλικής κακοποίησης στον αθλητισμό και την καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ», μέσα από τα μηνύματα της οποίας ενημερώνονται παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικοί, με δράσεις και στον χώρο του αθλητισμού σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ και άλλους αθλητικούς φορείς με σκοπό να προστατευτούν όλα τα παιδιά που κάνουν επαγγελματικό ή ερασιτεχνικό αθλητισμό.
Η καταγγελία της Σοφίας είναι μια αξιέπαινη πράξη, ώστε να λυθεί η σιωπή πολλών γυναικών, καλώ, όμως, όλους να είναι προσεκτικοί σε ένα ζήτημα που έχει αρμοδιότητα η δικαιοσύνη.