📍Στο πλαίσιο των ενημερωτικών εκδηλώσεων που διοργανώνει το Υπουργείο Τουρισμού με θέμα την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, μίλησα στους σπουδαστές των ΙΕΚ Γαλαξειδίου, Πελοποννήσου και Ηρακλείου.

📍Την εκδήλωση χαιρέτησε η Υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη στηρίζοντας ουσιαστικά τον αγώνα για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής εκμετάλλευσης.
📍Ο Αστυνόμος Α΄ και Ψυχολόγος της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Νίκος Σταματογιάννης, μίλησε για τα μέτρα αντιμετώπισης του φαινομένου της εκμετάλλευσης ανηλίκων.
📍Η μυστικότητα αποτελεί την τακτική που εφαρμόζουν κατά κόρον όσοι διαπράττουν το αδίκημα της σεξουαλικής κακοποίησης. Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό να μάθουμε στα παιδιά τη διαφορά μεταξύ καλών μυστικών και κακών μυστικών αλλά και να καλλιεργήσουμε ένα κλίμα εμπιστοσύνης.
📍Οποιοδήποτε μυστικό δημιουργεί στα παιδιά άγχος, αμηχανία, φόβο ή στενοχώρια δεν θεωρείται καλό και άρα δεν θα πρέπει να το κρατούν μυστικό. Αντιθέτως, θα πρέπει να το πουν σε κάποιον ενήλικα που εμπιστεύονται (γονιό, δάσκαλο, αστυνομικό, γιατρό).