Στο πλαίσιο του προγράμματος του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, το Υπουργείο Παιδείας και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής ενέκριναν δύο εκπαιδευτικά προγράμματα που διδάσκουν τον «Κανόνα του Εσώρουχου» στα σχολεία της χώρας.

Ειδικότερα, το πρώτο πρόγραμμα εντάχθηκε στην πιλοτική δράση του Υπουργείου Παιδείας και του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής με τίτλο «Εργαστήρια Δεξιοτήτων» και υλοποιήθηκε πιλοτικά σε όλα τα πειραματικά και πρότυπα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία, ενώ το δεύτερο απευθύνεται σε όλα τα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά (τάξεις Α’, Β’ Γ’ Δ’).

Τα δύο προγράμματα διδάσκουν στα παιδιά απλούς κανόνες αυτοπροστασίας μέσα από τα ενημερωτικά εργαλεία και τις δραστηριότητες μάθησης.
Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να βρουν τα προγράμματα στο site μας: https://enastapente.gr/pdf/kanonas_eswrouxwn.pdf

#ElenaRapti #vouli #politician #Greece #Thessaloniki #photooftheday #childabuse #enastapente #oneinfivegreece #kids #oneinfivecampaign #tomistikotisnikis #underwearrule #kampaniaenastapente #councilofEurope #okanonastouesorouxou #i_peripeteia_tou_viktora #againstchildsexualabuse #ΙΕΠ #εκπαίδευση