Φιλοξενήθηκα στην εκπομπή «ΜΑΖΙ» στο τηλεοπτικό δίκτυο EURO Channel με τη δημοσιογράφο Μαρία Ιακωβάκη και συζητήσαμε για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

📍Αναφέρθηκα στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης το οποίο εγκαινιάζει 11 νέες πολιτικές, και ετοιμάζει δεκάδες άλλες, στην κατεύθυνση της προστασίας των παιδιών. 

📍Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού και αποτελεί εκκίνηση μιας εθνικής προσπάθειας της Πολιτείας, που κινητοποιεί όλες τις θεσμικές και κοινωνικές δυνάμεις για την εξάλειψη του φαινομένου.

  📍 Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης στοχεύει στην αναπροσαρμογή των θεσμικών λειτουργιών στην κατεύθυνση των φιλικών προς τα παιδιά διαδικασιών.

  📍Επιδιώκουμε να μειώσουμε τα κρούσματα κακοποίησης και να αυξήσουμε τα περιστατικά που αναφέρονται στις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες.

  📍 Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης προβλέπει μια συνολική αναβάθμιση του πλαισίου προστασίας των παιδιών μέσα από κατάλληλες υπηρεσίες, πρωτόκολλα λειτουργίας και συντονισμού των εμπλεκόμενων φορέων και συνεκτικό νομικό πλαίσιο που θα εφαρμόζεται πλήρως.

#ElenaRapti #vouli #politician #Greece #Hellas #Thessaloniki #nd #ΝέαΔημοκρατία #σπάσετησιωπή #προστασίαπαιδιών #ένασταπέντε #παιδικήσεξουαλικήκακοποίηση #childsexualabuse #oneinfivecampaign #tomistikotisnikis #underwearrule #kampaniaenastapente #councilofEurope #okanonastouesorouxou #againstchildsexualabuse #σεξουαλικήκακοποίησηανηλίκων #σεξουαλικήεκμετάλλευση #ενημέρωσηπαιδιών #eurochannel