Ως Υφυπουργός Τουρισμού, αρμόδια για τις Ειδικές Μορφές Τουρισμού και τον Ιατρικό Τουρισμό, συναντήθηκα με τον επικεφαλής του γραφείου στην Αθήνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας @who κ. Joao Breda @dr.joaobreda, όπου είχα τη χαρά να συζητήσουμε και να ξεκινήσουμε την συνεργασία μας και τον σχεδιασμό που βασίζεται σε κυρία σημεία: ▪️την υγεία των εργαζόμενων στους τουριστικούς κλάδους ▪️την ποιότητα των ιατρικών υπηρεσιών στον τουρισμό ▪️τις υποδομές ιατρικής φροντίδας στα νησιά της χωρας

🔺Ενημέρωσα τον κ. Joao Breda για τον νόμο 4859/22 για τις μεταρρυθμίσεις στην Ιατρικώς Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή, του οποίου ήμουν εισηγήτρια, και τη συμβολή του στην αναβάθμιση και ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας.

🔺Συζητήσαμε για τις πτυχές του Ιατρικού Τουρισμού, που η Ελλάδα σήμερα προσφέρει με υψηλή ποιότητα υπηρεσιών, μεταξύ άλλων: η πλαστική και αισθητική χειρουργική, η μεταμόσχευση μαλλιών, οι οδοντιατρικές θεραπείες, οι ορθοπεδικές θεραπείες, καθώς και ο τομέας του τουρισμού ευεξίας( well being).

🔺Επιπροσθέτως, τον ενημέρωσα για τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας του Υπουργείου Τουρισμού, και το ποσό των 28 εκατομμυρίων που θα επενδυθούν στον Ιαματικό Τουρισμό και τον Τουρισμό Ευεξίας.

🔺Τέλος, παρέλαβα το αίτημα του γραφείου του Π. Ο. Υ στην Αθήνα, για τη διοργάνωση στην Ελλάδα του Πρώτου Συμβουλίου, της Συμμαχίας για τον Τουρισμό Υγείας του ΠΟΥ.

🔺Επιβεβαίωσαμε τη συνεργασία του Π.Ο.Υ με το Υπουργείο Τουρισμού στο πλαίσιο του σχεδιασμού των πρωτοβουλιών μας για την ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας στην Ελλαδα και συζητήσαμε για το σχεδιαζόμενο νέο θεσμικό πλαίσιο που προετοιμάζεται.

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας

Ορκωμοσία Υπουργικού Συμβουλίου

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας