Ως Υφυπουργός Τουρισμού αρμόδια για τις Ειδικές Μορφές Τουρισμού, είχα τη χαρά να συναντήσω τον σπουδαίο μουσικό Πασχάλη Τόνιο @pasxalistonios στο Υπουργείο Τουρισμού. Ο συνθέτης και ερμηνευτής με πολυετή και πολύπλευρη παρουσία στο ελληνικό τραγούδι μετρά στο ενεργητικό του πάνω από 15 μουσικά έργα βασισμένα σε μεγάλους Έλληνες και ξένους ποιητές.

🎼Εστιάσαμε στο μεγάλο πλεονέκτημα της χώρας μας, τον πολιτισμό της. Εξετάσαμε τη δυνατότητα ανάπτυξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, στην τέχνη και τη μουσική.

🎼Αναφερθήκαμε στην ανάγκη ενίσχυσης του πολιτιστικού τουρισμού μέσα από την διοργάνωση συναυλιών ή μουσικών εκδηλώσεων για την προσέλκυση επισκεπτών που ταξιδεύουν με κύριο σκοπό να παρακολουθήσουν ή να συμμετάσχουν σε ένα πολιτιστικό φεστιβάλ.

🎼Μέσω της δημιουργίας υψηλής ποιότητας πολιτιστικών προϊόντων και της στοχευμένης προώθησής τους προς ενδιαφερόμενους επισκέπτες, ο πολιτιστικός τουρισμός μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη του τουριστικού τομέα.

🎼Ο Πασχάλης Τόνιος μου παρουσίασε τις προτάσεις του με στόχο να συμβάλλει θετικά μέσα από τα έργα του προς την κατεύθυνση στήριξης του τουρισμού με γέφυρα τον πολιτισμό και να ευαισθητοποιήσει απέναντι σε ένα απο τα μεγαλύτερα προβλήματα του σύγχρονου κόσμου, την κλιματική αλλαγή.

🎼Ο πολιτιστικός τουρισμός προσφέρει την ευκαιρία για την επίτευξη βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης, συνδυάζοντας την προώθηση του πολιτισμού με τη δημιουργία οικονομικών ευκαιριών για την τοπική κοινότητα.