Ως Συντονίστρια της Καμπάνιας «Ένα στα Πέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα, ανταποκρίθηκα με χαρά στην πρόσκληση των νοσηλευτριών Δημόσιας Υγείας και Κοινοτικής Νοσηλευτικής του Κέντρου Yγείας Άρτας και μίλησα διαδικτυακά για την πρόληψη της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

📍Μίλησα στα παιδιά για τον «Κανόνα του Εσώρουχου» που διδάσκει ότι κανείς δεν μπορεί να τα αγγίξει ή να τα χαϊδέψει σε εκείνα τα σημεία του σώματος τους τα οποία κατά κανόνα καλύπτονται από εσώρουχα. Και αντιστοίχως, ούτε τα παιδιά επιτρέπεται να αγγίξουν το σώμα άλλων σε αυτά τα σημεία.

📍Παρουσίασα τα ενημερωτικά εργαλεία του Συμβουλίου της Ευρώπης, τα οποία μαθαίνουν στα παιδιά πώς να βάζουν τα όριά τους, να προστατεύουν τον εαυτό τους αλλά ταυτόχρονα να σπάνε τη σιωπή τους εάν κάτι συμβεί.

📍Για την αντιμετώπιση του φαινομένου μίλησε η εκπρόσωπος της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Κωνσταντίνα Κωστάκου.

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας

Ορκωμοσία Υπουργικού Συμβουλίου

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας