Ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του Τμήματος Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, πραγματοποίησα την τέταρτη ομιλία μου, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος επιμόρφωσης του αστυνομικού προσωπικού των Επιχειρησιακών Αστυνομικών Υπηρεσιών.

🟡 Παρουσίασα τα ενημερωτικά εργαλεία του Συμβουλίου της Ευρώπης για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, τα οποία διδάσκουν με απλό και κατανοητό τρόπο στα παιδιά ότι κανείς δεν μπορεί να τα αγγίξει ή να τα χαϊδέψει σε εκείνα τα σημεία του σώματός τους τα οποία κατά κανόνα καλύπτονται από τα εσώρουχα τους.
🟡 Αναφέρθηκα στις ενέργειες που πρέπει να προβούν οι ενήλικες προκειμένου να προστατέψουν τα παιδιά από κάθε μορφή σεξουαλικής κακοποίησης.
🟡 Ως συντονίστρια της καμπάνιας «ΈΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» αναφέρθηκα στις 740 δράσεις που πραγματοποιήσαμε σε όλη την Ελλάδα από το 2013 έως σήμερα, σε συνεργασία με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τον ΣΕΓΑΣ, το Παρατηρητήριο για την Πρόληψη της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, την Τοπικής Αυτοδιοίκηση, την Εκκλησία της Ελλάδας, την Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της Ελληνικής Αστυνομίας, το Χαμόγελο του Παιδιού και άλλους φορείς.
🟡 Τέλος, αναφέρθηκα στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση, το οποίο στοχεύει στη δημιουργία των διαδικασιών και των προϋποθέσεων προστασίας των παιδιών στην πράξη μέσα από κατάλληλες υπηρεσίες, πρωτόκολλα λειτουργίας και συντονισμού των εμπλεκόμενων φορέων, τη δημιουργία συνεκτικού νομικού πλαισίου και την ενίσχυση της εφαρμογής του.