Μίλησα στη διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε το Υπουργείο Τουρισμού για την Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευση Κρήτης με θέμα την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

🟡 Την εκδήλωση χαιρέτησε η Υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη που στηρίζει εδώ και χρόνια έμπρακτα τον αγώνα για την προστασία των παιδιών.
🟡 Αναφέρθηκα στα ενημερωτικά εργαλεία που παρέχει το Συμβούλιο της Ευρώπης για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης τα οποία στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας αλλά και την ενημέρωση των παιδιών, των γονέων και των εκπαιδευτικών.
🟡 Μέσα από το παραμυθάκι «Κίκο και το Χέρι» τα παιδιά μαθαίνουν τον «Κανόνα του Εσώρουχου», βάσει του οποίου κανείς δεν μπορεί να αγγίξει το παιδί σε εκείνα τα σημεία του σώματός του τα οποία κατά κανόνα καλύπτονται από το εσώρουχό του.
🟡 Οι ιστορίες κινουμένων σχεδίων «Το μυστικό της Νίκης» και «Η περιπέτεια του Βίκτωρα» μαθαίνουν στα παιδιά με απλό και κατανοητό τρόπο, κανόνες αυτοπροστασίας τους.
🟡 Για την προστασία των παιδιών στο ψηφιακό περιβάλλον κυκλοφορεί το παραμύθι «Η Κίκο και το φωτοσκορπούλι».
🟡 Επισήμανα ότι η καμπάνια «ένα στα πέντε» μαθαίνει στα παιδιά ότι το σώμα τους τούς ανήκει, τη διαφορά ανάμεσα σε ένα καλό κι ένα κακό άγγιγμα, σε ένα καλό κι ένα κακό μυστικό.
🟡 Με την σημερινή εκδήλωση επιχειρούμε να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε τους σπουδαστές της Ανώτερης Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης Κρήτης οι οποίοι αποτελούν το μελλοντικό εργατικό δυναμικό στον κλάδο του Τουρισμού.