Ως Εθνική Συντονίστρια για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Σεξουαλικής Κακοποίησης και Εκμετάλλευσης Ανηλίκων μίλησα σε εκπροσώπους των Ενώσεων Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής και Αργοσαρωνικού στο πλαίσιο διαδικτυακής ενημερωτικής δράσης με θέμα «Πρόληψη της Σεξουαλικής Κακοποίησης Ανηλίκων».

🔹Η δράση συνδιοργανώθηκε από το Υπουργείο Τουρισμού, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας και την Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής και Αργοσαρωνικού και αποτελεί μέρος σειράς δράσεων που θα ακολουθήσουν, οι οποίες είναι ενταγμένες στο έργο «Πρόληψη Σεξουαλικής Κακοποίησης Ανηλίκων σε Τουριστικά Καταλύματα» του Ετήσιου Σχεδίου Δράσης του Υπουργείου Τουρισμού.

🔹Αναφέρθηκα στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση, μια πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, που βασίζεται στη μηδενική ανοχή της σεξουαλικής βίας κατά των παιδιών και στοχεύει στη μείωση των περιστατικών, τη διευκόλυνση των αναφορών τους και την πρόληψη του φαινομένου.

🔹Παρουσίασα τα ενημερωτικά εργαλεία της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης και αναφέρθηκα στους τρόπους πρόληψης της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης αλλά και στην κατάλληλη αντιμετώπιση των κρουσμάτων, τονίζοντας πως όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να είναι ασφαλή και προστατευμένα από τη σεξουαλική βία.

🔹Στην εκδήλωση συμμετείχε η Παυλίνα Σπανδώνη, μέλος της Επιστημονικής Ομάδας του Εθνικού Σχεδίου Δράσης, η οποία αναφέρθηκε στην διαχείριση και αντιμετώπιση του φαινομένου.