Ως Εθνική Συντονίστρια για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Σεξουαλικής Κακοποίησης και Εκμετάλλευσης Ανηλίκων μίλησα στη διαδικτυακή ενημερωτική δράση με θέμα «Πρόληψη της Σεξουαλικής Κακοποίησης Ανηλίκων», που συνδιοργανώθηκε από το Υπουργείο Τουρισμού, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας και τις Ενώσεις Ξενοδόχων της Περιφέρειας Κρήτης.

📍Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση αποτελεί μια πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού, βασίζεται στη μηδενική ανοχή της σεξουαλικής βίας κατά των παιδιών και στοχεύει στη μείωση των περιστατικών, τη διευκόλυνση των αναφορών τους και την πρόληψη του φαινομένου.

📍Παρουσίασα στα μέλη των Ενώσεων την Kαμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης που στοχεύει μέσα από ενημερωτικά εργαλεία να ευαισθητοποιήσει την ελληνική κοινωνία, να περιορίσει και εν τελει να τερματίσει το φαινόμενο της Σεξουαλικής Κακοποίησης Ανηλίκων.

📍Η ενημέρωση των επιχειρηματιών και των εργαζομένων των ξενοδοχείων σχετικά με τους τρόπους αντιμετώπισης υπόνοιας σεξουαλικής αποπλάνησης/κακοποίησης ανηλίκου είναι καθοριστικής σημασίας για την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών στο χώρο της Φιλοξενίας.

📍Στην ενημερωτική εκδήλωση τοποθετήθηκαν: ο Γιώργος Νικολαΐδης Δ/ντης της Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού και ο Νίκος Σταματογιάννης εκπρόσωπος της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.