Η Περιφερειακή Διεύθυνση Α’βάθμιας και Β’βάθμιας εκπαίδευσης Ηπείρου (ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Ηπείρου) διοργάνωσε διαδικτυακά επιμορφωτικά σεμινάρια για τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της 1ης και 5ης ενότητας σχολικών μονάδων Ηπείρου.

Στο σεμινάριο με θέμα: «Καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, Αναγνώριση και διαχείριση περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών» μιλησα για την αξία της ενημέρωσης και τη σημασία της αυτοπροστασίας που μπορούν τα παιδιά να μάθουν μέσα από απλούς κανόνες, όπως ο «Κανόνας του εσώρουχου».

Επιπλέον, αναφέρθηκα στην ένταξης των εργαλείων της καμπάνιας στη σχολική κοινότητα. Είναι γεγονός, ότι η καμπάνια έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας και μπορεί να διδαχτεί μέσω των εργαστηρίων δεξιοτήτων στα νηπιαγωγεία, την πρώτη, τη δευτέρα, την τρίτη και την τετάρτη τάξη του δημοτικού.

Τέλος, παρουσίασα το νέο εργαλείο του Συμβουλίου της Ευρώπης με τίτλο «Η Κίκο και το φωτοσκορπούλι”, για την ασφάλεια των παιδιών στο ψηφιακό περιβάλλον, το οποίο εξηγεί τους βασικούς κανόνες για τη χρήση της οθόνης και πόσο σημαντικό είναι τα παιδιά να προστατεύουν την εικόνα και την ιδιωτική τους ζωή.

#ElenaRapti #vouli #politician #Greece #Thessaloniki #photooftheday #childabuse #enastapente #oneinfivegreece #kids #oneinfivecampaign #tomistikotisnikis #underwarerule #kampaniaenastapente #councilofEurope #okanonastouesorouxou #i_peripeteia_tou_viktora #againstchildsexualabuse #ΥπουργείοΠαιδείας #πεκεςΗπείρου #ηκίκοκαιτοφωτοσκορπούλι #ψηφιακόπεριβάλλον