Φιλοξενήθηκα στην εκπομπή «Ποιος είναι Πρωινιάτικα;» του τηλεοπτικού σταθμού OPEN TV με τη Μπέττυ Μαγγίρα και μιλήσαμε για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

📍 Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας με τα εργαλεία του Συμβουλίου της Ευρώπης αποτελεί ζήτημα μέγιστης σημασίας καθώς ένα στα πέντε παιδιά στην Ευρώπη και στη χώρα μας το 16% των παιδιών πέφτει θύμα κάποιας μορφής σεξουαλικής κακοποίησης.

📍 Στα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης εννιά στις δέκα φορές οι δράστες βρίσκονται στο οικείο περιβάλλον, στον κύκλο εμπιστοσύνης του παιδιού.

📍 Ο κανόνας του εσώρουχου είναι εξαιρετικά σημαντικός για να γνωρίζουν τα παιδιά, ανεξαρτήτου ηλικίας ή φύλου, ότι κανείς δεν μπορεί να αγγίξει το σώμα τους χωρίς την άδειά τους και ότι θα πρέπει τα ίδια να βάζουν όρια.

📍 Τέλος, το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση, το οποίο αποτελεί μια πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη @kyriakos_, υλοποιείται από 12 Υπουργεία υπό τον συντονισμό της Προεδρίας της Κυβέρνησης ενώ εγκαινιάζει 11 νέες πολιτικές και δρομολογεί δεκάδες άλλες, στην κατεύθυνση της προστασίας των παιδιών.

#ElenaRapti #vouli #politician #Greece #Hellas #Thessaloniki #nd #ΝέαΔημοκρατία #σπάσετησιωπή #προστασίαπαιδιών #ένασταπέντε #παιδικήσεξουαλικήκακοποίηση #childsexualabuse #councilofEurope #againstchildsexualabuse #σεξουαλικήκακοποίησηανηλίκων #σεξουαλικήεκμετάλλευση #ενημέρωσηπαιδιών #ΕθνικόΣχέδιοΔράσης @proiniatika_opentv @betty_maggira