Ως συντονίστρια της καμπάνιας του Συμβουλίου της Ευρώπης «Ένα στα Πέντε» και επικεφαλής του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση, μίλησα στο ραδιοφωνικό σταθμό Status fm με την δημοσιογράφο Έφη Παφίτου.

❗️Αναφέρθηκα στην σπουδαιότητα του ρόλου της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της ελληνικής κοινωνίας με τα εργαλεία του συμβουλίου της Ευρώπης καθώς ένα στα πέντε παιδιά στην Ευρώπη και το 16% των παιδιών στην Ελλάδα πέφτει θύμα κάποιας μορφής σεξουαλικής κακοποίησης. Η κακοποίηση αυτή εννιά στις δέκα φορές γίνεται από άτομα του οικείου περιβάλλοντος ή του κύκλου εμπιστοσύνης των παιδιών.
❗️Τόνισα ότι με την καμπάνια αυτή επιχειρείτε να λυθεί το πρόβλημα της σιωπής των θυμάτων. Τα παιδιά θα πρέπει να μάθουν ότι όποιο μυστικό τους δημιουργεί άγχος, αμηχανία ή στενοχώρια θα πρέπει αμέσως να το πουν σε κάποιον ενήλικα που εμπιστεύονται.
❗️Μίλησα για τον κανόνα του εσωρούχου και για το πόσο σημαντικό είναι να γνωρίζουν τα παιδιά, ανεξαρτήτου ηλικίας ή φύλου, ότι κανείς δεν μπορεί να αγγίξει το σώμα τους, χωρίς την άδειά τους και ότι θα πρέπει να βάζουν όρια.
❗️Αναφέρθηκα, επιπλέον, στις δύο ταινίες κινουμένων σχεδίων: Το μυστικό της Νίκης και Η Περιπέτεια του Βίκτωρα, οι οποίες κυκλοφορούν στα ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, με ελληνικούς υπότιτλους για τα βαρήκοα παιδιά, με αραβικούς υπότιτλους για τα παιδιά πρόσφυγες και στην νοηματική για τα κωφά παιδιά.