Μίλησα στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης για το Ειδικό Ποινικό Μητρώο για αδικήματα σεξουαλικής βίας κατά Ανηλίκων του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

📌 Το παρόν νομοσχέδιο περιλαμβάνει ένα πάγιο αίτημα πολλών ετών, για όλους όσοι ασχολούμαστε με την καταπολέμηση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης:«τη δημιουργία ενός ειδικού ποινικού μητρώου που θα λειτουργεί ως ενιαία ευρωπαϊκή βάση δεδομένων για την προστασία των ανηλίκων.

📌Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση αποτέλεσε προάγγελλο αυτής της σημαντική καινοτομίας που θα γίνει νόμος του κράτους. Μία από τις εμβληματικές οριζόντιες διυπουργικές πολιτικές του ΕΣΔ είναι το Ειδικό Ποινικό Μητρώο που περιλαμβάνει την ανάγκη δημιουργίας ενός πλαισίου ελέγχου εργαζομένων και εθελοντών σε τομείς και δομές που έχουν σχέση με τα παιδιά.

📌To Ειδικό Ποινικό Μητρώο που προτείναμε για αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ανηλίκων και συναφών αδικημάτων αποτελεί θεμέλιο λίθο για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

📌 Το σημερινό νομοσχέδιο έρχεται να υλοποιήσει άμεσα αυτή την πολιτική του ΕΣΔ. Με τη νέα διάταξη του Ειδικού Ποινικού Μητρώου θωρακίζουμε εκατομμύρια παιδιά και αυξάνουμε την ένταση της πρόληψης τέτοιων εγκλημάτων.

📌Θέλω να συγχαρώ για τη νομοθετική πρωτοβουλία και να ευχαριστήσω τον υπουργό κύριο Τσιάρα και τον υφυπουργό κύριο Κώτσηρα για την αμέριστη στήριξή τους στον αγώνα για την προστασία των παιδιών.

#ElenaRapti #vouli #politician #Greece #Hellas #Thessaloniki #photooftheday #nd #ΝέαΔημοκρατία #Βουλή @tsiaras_k @george.kotsiras