Φιλοξενήθηκα στον ραδιοφωνικό σταθμό metropolis 95,5, στην εκπομπή «Παρέμβαση» με τον Κώστα Παπαζαφειρίου και συζητήσαμε για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης

📌 Πιο συγκεκριμένα, για την καμπάνια “Ένα στα Πέντε” του Συμβουλίου της Ευρώπης, το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Προστασία των Παιδιών από την Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση και τις καταγγελίες για κακοποιητικές συμπεριφορές στην «Κιβωτό του Κόσμου».

📌 Στηρίζουμε την αναδοχή για να αποφύγουμε την ιδρυματοποίηση των παιδιών. Έχει αποδειχθεί ότι περίπου 85% των παιδιών που θα τοποθετηθούν σε ένα ίδρυμα, ακόμη και στο καλύτερο, την πρώτη εβδομάδα, τον πρώτο μήνα, θα ξαναθυματοποιηθεί σωματικά από τα άλλα παιδιά και γύρω στο 25-30% θα κακοποιηθεί σεξουαλικά από τα άλλα παιδιά.

📌 Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση αποτελεί μια ολιστική παρέμβαση στο υφιστάμενο πλαίσιο δομών και λειτουργιών για την αντιμετώπιση του φαινομένου της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης των παιδιών.

#ElenaRapti #vouli #politician #Greece #Hellas #Thessaloniki #nd #ΝέαΔημοκρατία #σπάσετησιωπή #προστασίαπαιδιών #ένασταπέντε #παιδικήσεξουαλικήκακοποίηση #childsexualabuse #councilofEurope #againstchildsexualabuse #σεξουαλικήκακοποίησηανηλίκων #σεξουαλικήεκμετάλλευση #ενημέρωσηπαιδιών #ΕθνικόΣχέδιοΔράσης @metropolis955 #παπαζαφειρίου κώστας