Φιλοξενήθηκα στον ραδιοφωνικό σταθμό @parapolitika_90.1 στην εκπομπή «Δύο αλλά όχι ξένοι» με τους δημοσιογράφους Σπύρο Χαριτάτο @spirosxaritatos και Μπάγια Αντωνοπούλου @bayant.

🔹Συζητήσαμε για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση.

🔹Ως Εθνική Συντονίστρια για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Σεξουαλικής Κακοποίησης και Εκμετάλλευσης Ανηλίκων παρουσίασα το Εθνικό Σχέδιο Δράσης, μια πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, που στοχεύει στην αντιμετώπιση της σεξουαλικής βίας κατά των ανηλίκων.

🔹Πρόκειται για μια ολιστική παρέμβαση στο υφιστάμενο πλαίσιο δομών και λειτουργιών για την πρόληψη του φαινομένου, την προαγωγή της αποκάλυψής του όταν συμβαίνει, τη γρήγορη και αποτελεσματική δίωξη των δραστών και την παροχή προστασίας και στήριξης στα θύματα.

🔹Τα παιδιά είναι το πολυτιμότερο κοινωνικό μας κεφάλαιο. Με το Εθνικό Σχέδιο Δράσης κάνουμε ένα αποφασιστικό συλλογικό βήμα για να διασφαλίσουμε την προστασία τους.

#ElenaRapti#vouli #politician #Greece #Hellas #Thessaloniki #nd #ΝέαΔημοκρατία #σπάσετησιωπή #προστασίαπαιδιών #ένασταπέντε #παιδικήσεξουαλικήκακοποίηση #childsexualabuse #councilofEurope #againstchildsexualabuse #σεξουαλικήκακοποίησηανηλίκων #σεξουαλικήεκμετάλλευση #ενημέρωσηπαιδιών #ΕθνικόΣχέδιοΔράσης @spirosxaritatos @bayaant @parapolitika_90.1