Φιλοξενήθηκα στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» @staralithies στον τηλεοπτικό σταθμό Star Channel @starchanneltv με την Ζήνα Κουτσελίνη @zina_koutselini.

🔹Συζητήσαμε για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης καθώς και για την πρόληψη και αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού.

🔹Παρουσίασα το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση:
Στρατηγικοί στόχοι του ΕΣΔ σε βάθος πενταετίας είναι:

◾️Η αναπροσαρμογή των θεσμικών λειτουργιών στην κατεύθυνση των φιλικών προς το παιδί διαδικασιών.

◾️Η μετρήσιμη ποσοτική μείωση των κρουσμάτων που συμβαίνουν.

◾️Η αύξηση αναφοράς κρουσμάτων στις αρμόδιες Αρχές και υπηρεσίες για να διερευνηθούν, να διωχθούν οι δράστες και να προστατευτούν τα παιδιά.

🔹Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων θεσπίζει το πρόγραμμα «Ζούμε Αρμονικά ΜΑΖΙ, Σπάμε τη Σιωπή!». Απευθύνεται σε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς, και στελέχη εκπαίδευσης και σκοπός του είναι η αντιμετώπιση και προστασία παιδιών και εφήβων από κάθε μορφή βίας και σχολικού εκφοβισμού.


#ΝέαΔημοκρατία #σπάσετησιωπή #προστασίαπαιδιών #ένασταπέντε #παιδικήσεξουαλικήκακοποίηση #childsexualabuse #councilofEurope #againstchildsexualabuse #σεξουαλικήκακοποίησηανηλίκων #σεξουαλικήεκμετάλλευση #ενημέρωσηπαιδιών #ΕθνικόΣχέδιοΔράσης #Bullying #σχολικόςεκφοβισμός @staralithies @starchanneltv @zina_koutselini