Φιλοξενήθηκα στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ1, «ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ», με την Χριστίνα Βίδου και τον Κώστα Παπαχλιμίτζο και μίλησα για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

✏️Κανένα παιδί δεν είναι αρκετά μικρό, για να μην ξέρει τον κανόνα του εσώρουχου, αφού η κακοποίηση δεν γνωρίζει ηλικία.

✏️Ο κανόνας του εσώρουχου αποτελεί ένα απλό μέσο, ώστε οι γονείς να εξηγήσουν στα παιδιά τους ποια είναι εκείνα τα σημεία του σώματος, στα οποία δεν πρέπει οι άλλοι να επιχειρήσουν να τα αγγίξουν, πώς πρέπει να αντιδράσουν τα παιδιά και πού να στραφούν για βοήθεια.

✏️Κανείς δεν μπορεί να αγγίξει ή να χαϊδέψει το παιδί σε εκείνα τα σημεία του σώματός του τα οποία κατά κανόνα καλύπτονται από εσώρουχα. Και αντιστοίχως, ούτε τα παιδιά επιτρέπεται να αγγίξουν το σώμα άλλων σε αυτά τα σημεία.

✏️Ο Κανόνας βοηθάει να εξηγήσουμε στα παιδιά ότι το σώμα τους τούς ανήκει, ότι υπάρχουν καλά και κακά μυστικά και ότι υπάρχει καλό αλλά και καλό χάδι ή άγγιγμα.

#ElenaRapti #vouli #politician #Greece #Hellas #Thessaloniki #nd #ΝέαΔημοκρατία #σπάσετησιωπή #προστασίαπαιδιών #ένασταπέντε #παιδικήσεξουαλικήκακοποίηση #childsexualabuse #councilofEurope #againstchildsexualabuse #σεξουαλικήκακοποίησηανηλίκων#σεξουαλικήεκμετάλλευση #ενημέρωσηπαιδιών #xristinavidou #sindesis_ert #ΚώσταςΠαπαχλιμίτζος @ertofficial @xristinavidou