Συμμετείχα στη τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε το 9ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Θεσσαλονίκης για την παιδική σεξουαλική κακοποίηση.

Αναφέρθηκα στο «Σύμφωνο Συνεργασίας» που έχω υπογράψει με το τμήμα για τα δικαιώματα του παιδιού του Συμβουλίου της Ευρώπης, ώστε τα μηνύματα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» να φτάσουν σε κάθε σπίτι και κάθε παιδί. Δυστυχώς, ένα στα πέντε παιδιά στην Ευρώπη πέφτει θύμα κάποιας μορφής σεξουαλικής κακοποίησης. Στην Ελλάδα, το ποσοστό ανέρχεται στο 16%.
Επιπλέον, παρουσίασα το βίντεο της Unicef για την παιδική σεξουαλική κακοποίηση. Είναι γεγονός, ότι υπάρχουν πολλά παιδιά που αντί να παίζουν ανέμελα στο δωμάτιό τους, κατασκευάζουν παιχνίδια μέσα στα οποία προσπαθούν να κρυφτούν για να γλιτώσουν από τον εφιάλτη που ζουν. Πρέπει να δράσουμε άμεσα και αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση του φαινομένου.
Τέλος, ευχαρίστησα τους προσκόπους που επέλεξαν από την έναρξη της καμπάνιας να γίνουν αρωγοί στη διάδοση των μηνυμάτων της, για την προστασία των παιδιών απέναντι στη σεξουαλική κακοποίηση.