Φιλοξενήθηκα στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Εγνατία Τηλεόραση με τον Λάζαρο Λαζάρου και μίλησα για τις δράσεις της κοινωνικής οργάνωσης «ΑΓΑΠΗ», της οποίας είμαι ιδρυτικό μέλος.

🔸Η «ΑΓΑΠΗ», ενόψει Χριστουγέννων, συγκεντρώνει τρόφιμα, προκειμένου να τα προσφέρει ως «δέματα αγάπης» σε οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη.
🔸Η κοινωνική οργάνωση ασχολείται με ευαίσθητους τομείς, που αγγίζουν θέματα κοινωνικής πολιτικής, ώστε να ενημερώνει και ευαισθητοποιεί συμπολίτες μας και παράλληλα να προσφέρει έμπρακτη στήριξη.
🔸Επίσης, συζητήσαμε για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση.
🔸Σήμερα, στην Ευρώπη 1 στα 5 παιδιά πέφτει
θύμα κάποιας μορφής σεξουαλικής κακοποίησης. Στην Ελλάδα, το ποσοστό ανέρχεται στο 16%. Τις περισσότερες φορές, οι δράστες βρίσκονται στο οικείο περιβάλλον του παιδιού.
🔸Ο Πρωθυπουργός, με στόχο να διορθωθούν όλες τις συστημικές δυσλειτουργίες, έλαβε την πρωτοβουλία να ανακοινώσει Εθνικό Σχέδιο Δράσης, ώστε όλες οι θεσμικές λειτουργίες να είναι φιλικές προς το παιδί, να μειωθούν τα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης και τα παιδιά που βιώνουν την κακοποίηση να βρουν τη δύναμη να σπάσουν τη σιωπή τους.
🔸Με το νέο έτος θα συσταθεί συντονιστική επιτροπή, με τη συμμετοχή 11 Υπουργείων που έχουν στο επίκεντρο τους την προστασία του παιδιού, η οποία θα δημιουργήσει κατάλληλες υπηρεσίες, πρωτόκολλα ενιαίας αντιμετώπισης περιστατικών βίας και συνεκτικό πλαίσιο που θα εφαρμόζεται.
🔸Τέλος, αναφερθήκαμε στο φαινόμενο της εκδικητικής πορνογραφίας. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης εξετάζει την αναβάθμιση του ποινικού χαρακτηρισμού της πράξης σε κακούργημα. Παράλληλα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε την έκθεση νομοθετικής πρωτοβουλίας της Ευρωβουλευτή κ. Ελίζας Βόζεμπεργκ για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας στο διαδίκτυο.