Στην ομιλία μου στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση για τη Κύρωση του Προϋπολογισμού 2022, αναφέρθηκα στα κυριότερα σημεία του Προϋπολογισμού του 2022, ο οποίος είναι «έντονα αναπτυξιακός» σε μια δύσκολη περίοδο όπου η πανδημία δημιουργεί μεγάλη αβεβαιότητα.

•Τόνισα ότι ο νέος Προϋπολογισμός ανταποκρίνεται στις βασικές κυβερνητικές στοχεύσεις για δυναμική ανάπτυξη, για ένα οικονομικό μοντέλο φιλικό προς την «πράσινη ανάπτυξη», που φέρνει επενδύσεις, περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας, άλματα στον ψηφιακό μετασχηματισμό, μείωση γραφειοκρατίας, «δίχτυ προστασίας» για τους ευάλωτους και επένδυση στη δημόσια υγεία.
•Αναφέρθηκα ακόμη στους οικονομικούς κολοσσούς, όπως οι Microsoft, Pfizer και Amazon που επενδύουν στην Ελλάδα, κάτι που αποτελεί έναυσμα για την επιστροφή εκατοντάδων νέων παιδιών σε μια Ελλάδα που ανακτά τη χαμένη της ανταγωνιστικότητα και προσφέρει μέλλον και προοπτική.
•Έδωσα ιδιαίτερη έμφαση στα 43 δις που διέθεσε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας που αποτελεί τη μεγαλύτερη επιβεβαίωση της κοινωνικής ευαισθησίας της, καθώς ήταν χρήματα που έσωσαν επιχειρήσεις, πλήρωσαν εργαζόμενους, κράτησαν όρθια την αγορά, στήριξαν τα νοικοκυριά και την οικονομία, ενώ μίλησα και για την ενίσχυση του συστήματος δημόσιας υγείας με χιλιάδες προσλήψεις και αύξηση των δαπανών.
•Τέλος, έκανα μια σύντομη αναφορά και στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση, που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός και τόνισα πως στόχος είναι μια Ελλάδα μηδενικής ανοχής στη σεξουαλική βία κατά των παιδιών και που θα έχει κινητοποιήσει όλες τις θεσμικές και κοινωνικές της δυνάμεις για την εξάλειψη του φαινομένου.

Κλείνοντας την ομιλία μου, τόνισα πως χάρη στην κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η Ελλάδα μεγαλώνει, γίνεται πιο ισχυρή, αυξάνει το κύρος και την επιρροή της και χτίζει ισχυρές συμμαχίες στην περιοχή και σε όλον τον κόσμο.


#ElenaRapti #vouli #politician #Greece #Thessaloniki #photooftheday #nd #ΝέαΔημοκρατία #Βουλή #Προυπολογισμός2022 #ισχυρήΕλλάδα #ισχυρέςσυμμαχίες #εθνικόσχέδιοδράσης #δημόσιαυγεία #θέσειςεργασίας #ψηφιακόςμετασχηματισμός #ανάπτυξη #αντιμετώπισηπανδημία