Φιλοξενήθηκα στο «Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων» του τηλεοπτικού σταθμού ΒΕΡΓΙΝΑ TV με τη δημοσιογράφο Νίκη Σταματιάδου και μιλήσαμε για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

🔺Αναφέρθηκα στη σημασία της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της ελληνικής κοινωνίας με τα εργαλεία του Συμβουλίου της Ευρώπης καθώς ένα στα πέντε παιδιά στην Ευρώπη (το 16% των παιδιών στην Ελλάδα) πέφτει θύμα κάποιας μορφής σεξουαλικής κακοποίησης.

🔺Στα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης εννιά στις δέκα φορές οι δράστες βρίσκονται στο οικείο περιβάλλον, στον κύκλο εμπιστοσύνης του παιδιού.

🔺Παρουσίασα τον κανόνα του εσώρουχου και εξήγησα πόσο σημαντικό είναι να γνωρίζουν τα παιδιά, ανεξαρτήτου ηλικίας ή φύλου, ότι κανείς δεν μπορεί να αγγίξει το σώμα τους χωρίς την άδειά τους και ότι θα πρέπει τα ίδια να βάζουν όρια.

🔺Τέλος, αναφέρθηκα στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση, μια πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, που εγκαινιάζει 11 νέες πολιτικές και δρομολογεί δεκάδες άλλες, στην κατεύθυνση της προστασίας των παιδιών.

#ElenaRapti #vouli #politician #Greece #Hellas #Thessaloniki #nd #ΝέαΔημοκρατία #σπάσετησιωπή #προστασίαπαιδιών #ένασταπέντε #παιδικήσεξουαλικήκακοποίηση #childsexualabuse #councilofEurope #againstchildsexualabuse #σεξουαλικήκακοποίησηανηλίκων #σεξουαλικήεκμετάλλευση #ενημέρωσηπαιδιών #ΕθνικόΣχέδιοΔράσης @nicky_stam @verginatv