Φιλοξενήθηκα στην εκπομπή «SUPER ΚΑΤΕΡΙΝΑ» με την Κατερίνα Καινούργιου, τον Γρηγόρη Γκουντάρα και τη Χρίσλα Γεωργακοπούλου

📍Μιλήσαμε για την καμπάνια «1 στα 5» του Συμβουλίου της Ευρώπης για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικης κακοποίησης.

📍Αναπτύξαμε τα βασικα μηνύματα της καμπάνιας για την προστασία των παιδιών:
▪️Τον κανόνα του εσώρουχου
▪️Το καλό και το κακό άγγιγμα
▪️Το καλό και το κακό μυστικό
▪️Το δώρο και τη δωροδοκία

📍Επίσης, μιλήσαμε για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση, μια πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη που υλοποιείται από 12 Υπουργεία υπό τον συντονισμό της Προεδρίας της Κυβέρνησης.

📍Στρατηγικοί στόχοι του Σχεδίου σε βάθος πενταετίας είναι:

▪️Η αναπροσαρμογή των θεσμικών λειτουργιών στην κατεύθυνση των φιλικών προς το παιδί διαδικασιών.

▪️Η μετρήσιμη ποσοτική μείωση των κρουσμάτων με την δημιουργία ενός ολιστικού πλαισίου, που θα δίνει έμφαση στην πρόληψη, στην αποτροπή της δευτερογενούς θυματοποίησης και στην προστασία των μελών ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

▪️Η αύξηση αναφοράς κρουσμάτων στις αρμόδιες Αρχές και υπηρεσίες για να διερευνηθούν, να διωχθούν οι δράστες και να προστατευτούν τα παιδιά.

#ElenaRapti #vouli #politician #Greece #Hellas #Thessaloniki #nd #ΝέαΔημοκρατία #σπάσετησιωπή #προστασίαπαιδιών #ένασταπέντε #παιδικήσεξουαλικήκακοποίηση #childsexualabuse #councilofEurope #againstchildsexualabuse #σεξουαλικήκακοποίησηανηλίκων #σεξουαλικήεκμετάλλευση #ενημέρωσηπαιδιών #ΕθνικόΣχέδιοΔράσης #news #alphatv @superkaterinatv @katken85 @g.goudaras @hrislageo