Φιλοξενήθηκα στο international podcast του ιστότοπου ειδήσεων/ΜΜΕ inin.gr @inin.gr με τη δημοσιογράφο Σμαράγδα Στεγιαννίδου @smaragda.st και μίλησα για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

🔹Φιλοξενήθηκα στο international podcast του ιστότοπου ειδήσεων/ΜΜΕ inin.gr @inin.gr με τη δημοσιογράφο Σμαράγδα Στεγιαννίδου @smaragda.st και μίλησα για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

🔹Παρουσίασα τα νέα ενημερωτικά εργαλεία της καμπάνιας «Ένα στα Πέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης: το παραμύθι και την ιστορία κινουμένων σχεδίων “ Το Μυστικό της Νίκης 3-Η Δύναμη της Βερονίκης”.

🔹Η Βερονίκη είναι ένα κορίτσι που έχει όνειρα, είναι μαθήτρια και αθλήτρια σφαιροβολίας με κινητική αναπηρία και θέλει να συμμετάσχει στους Παραολυμπιακούς αγώνες. Δέχεται σεξουαλική παρενόχληση από έναν άγνωστο και μέσα από την ιστορία κινουμένων σχεδίων (3d animation) «Το Μυστικό της Νίκης 3 – Η Δύναμη της Βερονίκης» μαθαίνει σε όλα τα παιδιά πώς πρέπει να αντιδράσουν όταν τους συμβεί κάτι αντίστοιχο, ποιους πρέπει να εμπιστευθούν και πού να το καταγγείλουν.

▪️ Τα κακοποιημένα παιδιά νιώθουν αισθήματα ντροπής, ενοχής και φόβου.

▪️ Οι ενήλικες θα πρέπει να αποφεύγουν να καλλιεργούν ταμπού σε σχέση με τη σεξουαλικότητα αλλά και να εξασφαλίζουν ότι τα παιδιά τους γνωρίζουν σε ποιον να απευθυνθούν για να μιλήσουν σε περίπτωση που ανησυχούν, στενοχωριούνται ή θλίβονται.


#ElenaRapti #vouli #politician #Greece #Hellas #Thessaloniki #nd #ΝέαΔημοκρατία #σπάσετησιωπή #προστασίαπαιδιών #ένασταπέντε #παιδικήσεξουαλικήκακοποίηση #childsexualabuse #councilofEurope #againstchildsexualabuse #σεξουαλικήκακοποίησηανηλίκων #σεξουαλικήεκμετάλλευση #ενημέρωσηπαιδιών @inin.gr @smaragda.st