Φιλοξενήθηκα στη ραδιοφωνική εκπομπή «πολιτικοΛΟΓΟΣ», που παρουσιάζει o @markopoulos_ch_thomas στo @okwebradio και συζητήσαμε για την προστασία των παιδιών, απέναντι στο φαινόμενο της σεξουαλικής κακοποίησης.

Μίλησα για την ενασχόληση μου με την καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης και τόνισα ότι πρέπει να βοηθήσουμε τα παιδιά, ώστε να σπάσουν τη σιωπή τους και να απεγκλωβιστούν από τον εφιάλτη που ζουν. Η ενημέρωση ξεκινά, από την ηλικία των 4 ετών με τον «Κανόνα του Εσώρουχου», ώστε να προσδιοριστεί το «κακό άγγιγμα».
Επίσης, τόνισα ότι πρέπει οι γονείς να ζητούν από τα παιδιά, να τους ενημερώνουν από ποιον λαμβάνουν δώρα τακτικά, με ποια άτομα κρατούν μυστικά και εάν κάποιος προσπαθεί να τα απομονώσει.
Κλείνοντας, ανέφερα τις συμμαχίες που έχουμε στον αγώνα ενάντια στη παιδική σεξουαλική κακοποίηση, όπως τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ο οποίος ανακοίνωσε πρόσφατα στη Βουλή θεσμικές αλλαγές στον τομέα της πρόληψης της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που προάγει σημαντικό έργο στην αντιμετώπιση των περιστατικών, μέσα από τα τμήματα Ανηλίκων. Επίσης, βρίσκομαι σε στενή επαφή με δέκα Υπουργεία, που στις αρμοδιότητές τους έχουν την προστασία του παιδιού, προκειμένου να δρομολογηθούν οι απαραίτητες θεσμικές αλλαγές για την αποτελεσματική προστασία των παιδιών.