Συμμετείχα στην ενημερωτική ημερίδα της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Εύβοιας της Ν.Δ, με θέμα την έμφυλη βία και την ενδοοικογενειακή βία.

✅ Αναφέρθηκα στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης παρουσιάζοντας τα ενημερωτικά εργαλεία του Συμβουλίου της Ευρώπης.
✅ Σήμερα στην Ευρώπη 1 στα 5 παιδιά πέφτει θύμα κάποιας μορφής σεξουαλικής κακοποίησης. Στην Ελλάδα το ποσοστό ανέρχεται στο 16%.
✅ Τις περισσότερες φορές ο δράστης βρίσκεται στο οικείο περιβάλλον του παιδιού. Είναι ένα πρόσωπο που το παιδί συνήθως αγαπά και εμπιστεύεται και δεν μπορεί να υποψιαστεί ότι αυτός ο άνθρωπος έχει ως στόχο να το βλάψει, με αποτέλεσμα να είναι δεκτικό σε αγγίγματα που δεν θα έπρεπε.
✅ Μόλις 2 στα 100 περιστατικά φτάνουν στις αρχές καθώς το παιδί δεν βρίσκει τη δύναμη να σπάσει τη σιωπή του λόγω της οικειότητας της σχέσης του με τον δράση.
✅ Η κακοποίηση μπορεί να συμβεί σε οποιοδήποτε παιδί, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, φυλής, κοινωνικής τάξης και θρησκείας.
✅ Είναι πολύ σημαντικό οι γονείς να αναπτύξουν σχέση εμπιστοσύνης με τα παιδιά τους ώστε να απευθύνονται σ’ αυτούς όταν χρειάζονται βοήθεια και να μοιράζονται τις ανησυχίες τους μαζί τους.