Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης και του Δήμου Κατερίνης

Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης και του Δήμου Κατερίνης
Ο Δήμαρχος Κατερίνης Κωνσταντίνος Κουκοδήμος υπέγραψε σύμφωνο συνεργασίας απευθείας με το Τμήμα Δικαιωμάτων του Παιδιού (Children’s Rights Division) του Συμβουλίου της Ευρώπης με στόχο τον πολλαπλασιασμό των μηνυμάτων της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης στην τοπική κοινωνία.
Στη συνάντησή μας με τον Δήμαρχο Κατερίνης, αποφασίσαμε να δρομολογήσουμε δράσεις από κοινού, προκειμένου να φτάσουν τα μηνύματα της καμπάνιας σε εκπαιδευτικούς, γονείς, παιδιά, σε όλη την τοπική κοινωνία.
Ο Δήμαρχος Κατερίνης μεταξύ άλλων δήλωσε: «Αναγνωρίζοντας την ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, την ανάγκη ενημέρωσης των οικογενειών, των παιδιών, της σχολικής κοινότητας και της κοινωνίας, καθώς και το σπουδαίο έργο που επιτελεί η φίλη Βουλευτής Έλενα Ράπτη, που ανέλαβε την καμπάνια στη χώρα μας, αποφασίσαμε να συνεργαστούμε σε ένα κρίσιμο και ευαίσθητο θέμα που αγγίζει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Θα αναλάβω πρωτοβουλία και θα προτείνω και μέσω της ΚΕΔΕ να υλοποιηθούν δράσεις, που με κάθε θεμιτό μέσο και τρόπο θα στηρίξουν έμπρακτα την καμπάνια».
Παρουσιάζοντας τις μέχρι τώρα πρωτοβουλίες της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» υπογράμμισα ότι καλύτερος τρόπος διάδοσης των μηνυμάτων της καμπάνιας στην κοινωνία είναι μέσα από την τοπική αυτοδιοίκηση, για αυτό δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στη συνεργασία με τους Δήμους, προκειμένου τα μηνύματά της να φτάσουν στους πολίτες άμεσα και αποτελεσματικά. Αναγνωρίζοντας το διαρκές και ουσιαστικό έργο που συντελείται από τον Δήμο Κατερίνης και από τον ίδιο το φίλο Δήμαρχο Κώστα Κουκοδήμο σε πρωτοβουλίες κοινωνικού περιεχομένου είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που συνεργαζόμαστε για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης».
Παρόντες στην συνάντηση ήταν οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Συμεωνίδης, Γιώργος Τσιαλός και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Κατερίνης