Η καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, μετέφρασε στα αραβικά το παραμύθι «Η Κίκο και το Χέρι» και το ενημερωτικό έντυπο για τους γονείς «Ο Κανόνας των Εσωρούχων».

Η ελληνική καμπάνια πρόσθεσε αραβικούς υπότιτλους στην ιστορία κινουμένων σχεδίων «Το Μυστικό της Νίκης» με την πολύτιμη συνδρομή των μεταφραστών, Άννας Βαλασίδου και Ζαχαρία Μπεν Μανσούρ. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανέλαβε την ανατύπωση του ενημερωτικού υλικού.

Τα μηνύματα της καμπάνιας πρέπει να φτάσουν σε κάθε αραβόφωνη οικογένεια και σε κάθε παιδί που φιλοξενείται σε κέντρα και δομές της Γενικής Γραμματείας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, ώστε να είναι ενημερωμένοι, ασφαλείς και προστατευμένοι.

Το υλικό της καμπάνιας θα διατεθεί για γονείς και παιδιά πρόσφυγες και στη γαλλική γλώσσα, ενώ θα μεταφραστεί και σε φαρσί.

Δείτε τα ενημερωτικά εργαλεία της καμπάνιας στα αραβικά, στο site www.enastapente.gr

#ElenaRapti #vouli #politician #Greece #Thessaloniki #photooftheday #childabuse #enastapente #oneinfivegreece #kids #oneinfivecampaign #tomistikotisnikis #underwearrule #kampaniaenastapente #councilofEurope #okanonastouesorouxou #i_peripeteia_tou_viktora #againstchildsexualabuse #πρόσφυγες #άσυλο #αραβικοίυπότιτλοι