Συναντήθηκα με τον Αρχιφύλακα και Ψυχολόγο Σταύρο Χατζησυμεωνίδη στο Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας του Αστυνομικού Τμήματος του Λευκού Πύργου.

📍Το Γραφείο ξεκίνησε την λειτουργία του πριν οκτώ μήνες και έχει ήδη αναπτύξει σημαντική δραστηριότητα καθώς η περίοδος εγκλεισμού λόγω COVID-19 πυροδότησε φαινόμενα και κακοποιητικές συμπεριφορές κατά των γυναικών.

📍Αρμοδιότητες του Γραφείου η διαχείριση κάθε περιστατικού ενδοοικογενειακής βίας, η ενημέρωση των αρμόδιων δικαστικών αρχών και παράλληλα, η παροχή κατευθύνσεων και πληροφοριών στα θύματα, για την αναζήτηση δομών στέγασης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ψυχοκοινωνικής και νομικής υποστήριξης.

📍Κατά την διάρκεια της επίσκεψής μου, συζητήσαμε και θέματα που αφορούν στις κτιριακές εγκαταστάσεις, τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό, τη στελέχωση του Γραφείου με κατάλληλο προσωπικό, η συμβολή των οποίων είναι πολύτιμη στην εύρυθμη λειτουργία του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας.

#ElenaRapti #vouli #politician #Greece #Hellas #Thessaloniki #photooftheday #nd #ΝέαΔημοκρατία #σπάσετησιωπή #ενασταπεντε #προστασίαπαιδιών #σεξουαλικήκακοποίησηπαιδιών #childsexualabuse #ΔιεύθυνσηΑσφάλειασΑττικής #ΕΛ.ΑΣ. #ελληνικήαστυνομία #metoo