Συναντήθηκα με τον συνάδερφο Λάζαρο Τσαβδαρίδη @tsavdaridislazaros Βουλευτή Ημαθίας, για να συζητήσουμε τις δυνατότητες ανάπτυξης των ειδικών μορφών τουρισμού και επέκτασης της τουριστικής περιόδου καθόλη τη διάρκεια του έτους στην πανέμορφη Ημαθία. Στη συζήτηση πολύτιμη ήταν η συνεισφορά του παλιού φίλου μας και πρώην βουλευτή του Νόμου, Ηλία Φωτιάδη.

📍Η Ημαθία σημαντικό κέντρο της Μακεδονίας, είναι μια από τις αρχαιότερες κατοικημένες περιοχές της Ελλάδας με πλούσια ιστορία και πολιτισμό.

📍Η Βέροια, με το Βήμα του Αποστόλου Παύλου και τον εντυπωσιακά μεγάλο αριθμό βυζαντινών και μεταβυζαντινών ναών, χαρακτηρίζεται δίκαια ως «Μικρή Ιερουσαλήμ»!

📍Οι Αιγές, πρώτη πρωτεύουσα της Αρχαίας Μακεδονίας, γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Φιλίππου Β’, αποτελούν πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών που επιθυμούν να δουν τα Ανάκτορα, το Θέατρο και τη Μεγάλη Τούμπα.

📍Τα χιονοδρομικά κέντρα στο Σέλι και στα 3-5 Πηγάδια Νάουσας προσφέρουν υπηρεσίες για αθλητική και τουριστική χιονοδρομία.

📍Το εναλλασσόμενο φυσικό τοπίο με τους καταρράκτες του ποταμού Αραπίτσα, τα αιωνόβια πλατάνια, το απέραντο πράσινο που καλύπτει τους ορεινούς όγκους και καταλήγει στην εύφορη πεδιάδα και τις ανθισμένες ροδακινιές, εντυπωσιάζει τους επισκέπτες.