Συναντήθηκα με τον βουλευτή Πιερίας, κ.Φώντα Μπαραλιάκο @fbaraliakos και συζητήσαμε για τον θεματικό τουρισμό στο νομό Πιερίας.

▪️Η Ελλάδα μπορεί να διευρύνει την τουριστική της «ταυτότητα» πέρα από τον ήλιο και τη θάλασσα. Η ανάγκη για ανθρώπινη σύνδεση, προσέγγιση με το φυσικό περιβάλλον, περιπέτεια, επαφή με την κουλτούρα, αλλά και το πολιτιστικό φορτίο κάθε τόπου εκφράζεται με τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, τον θεματικό τουρισμό.

▪️Και ασφαλώς η Πιερία δύναται να στηρίξει πολλές από αυτές, όπως: ορεινός τουρισμός, αγροτουρισμός, συνεδριακός τουρισμός, οινοτουρισμός, αθλητικός, πολιτιστικός, θρησκευτικός, ιατρικός κ.α. Κι όλα αυτά, σε ένα πλαίσιο άρτιων και οργανωμένων υποδομών αλλά και ανταγωνιστικών τιμών.

▪️Ο Βουλευτής Πιερίας μου κατέθεσε προτάσεις για δυναμική και στοχευμένη προβολή των εναλλακτικών μορφών θεματικού τουρισμού που δύναται να υποστηρίξει η Πιερία.

▪️Ενημέρωσα τον Βουλευτή για τις δυνατότητες υποστήριξης των δράσεων στους τομείς του θεματικού τουρισμού στην Πιερία. Εστίασα στην ανάδειξη και προβολή του παγκόσμιου brand του ΟΛΥΜΠΟΥ και εξέφρασα τη βούληση μου να βρίσκομαι στην διάθεση των τουριστικών φορέων για τον καλύτερο σχεδιασμό και υλοποίηση προγραμμάτων που θα συμβάλουν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου της Πιερίας.