Είχα τη χαρά να μιλήσω για την καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, στην ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας του Δήμου Μεταμόρφωσης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρας κατά της Κακοποίησης των Παιδιών.

Στην παρέμβασή μου αναφέρθηκα σε όλα τα σημαντικά μηνύματα της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» για την προστασία των παιδιών και παρουσίασα τα ενημερωτικά εργαλεία που με τρόπο ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό διδάσκουν στα παιδιά απλούς κανόνες αυτοπροστασίας, ώστε να είναι ασφαλή και να μπορούν να αποφεύγουν καταστάσεις που απειλούν την ασφάλειά τους.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης με ομιλίες τους ο Στέφανος Αλεβίζος, Ψυχολόγος του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και η Μαρία Κόλλια, Αστυνόμος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (Cyberkid).
Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Δήμαρχο Μεταμόρφωσης Στράτο Σαραούδα για την πρόσκληση και να συγχαρώ το Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας για την αξιέπαινη πρωτοβουλία του.