Επισκεφθήκαμε την Κέρκυρα, μετά από πρόσκληση της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου @rodikratsa, με την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη @olgakefalogianni, την Πρόεδρο του Δ.Σ του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου @angela_gerekou και τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη @dimitrisfragakis.

✔️Με πρωτοβουλία της δραστήριας, ακούραστης και αποτελεσματικής Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, που είναι άξια της αμέριστης στήριξη μας, συζητήσαμε με τουριστικούς φορείς για τις σημαντικές πρωτοβουλίες και τοποθετηθήκαμε για τις προκλήσεις της επόμενης μέρας.

✔️Στο επίκεντρο της σύσκεψης μπήκαν:

▪️ οι επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων

▪️ η καθιέρωση της Ελλάδας ως τον θελκτικό προορισμό σε παγκόσμιο επίπεδο για τους περισσότερους μήνες του χρόνου

▪️ και η αξιοποίηση των πλούσιων ποιοτικών χαρακτηριστικών της περιφέρειας Ιονίων Νήσων για την ανάπτυξη των ειδικών μορφών τουρισμού.

✔️Ως αρμόδια για την τουριστική εκπαίδευση, ένα από τα κλειδιά για το μέλλον μαζί με την τουριστική κατάρτιση, έκανα εκτενή αναφορά στα ΙΕΚ Τουρισμού Ιονίων Νήσων και προανήγγειλα:

▪️ την ενίσχυση των σχολών του Υπουργείου Τουρισμού για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες με μόνιμο εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό.

▪️ την εφαρμογή νέων προγραμμάτων πειραματικών ειδικοτήτων , και

▪️ την πρόσληψη μόνιμων διοικητικών υπαλλήλων και μόνιμου εκπαιδευτικού μετά από 20 έτη, καθώς και ωρομισθίων και συμβασιούχων✔️Για τη Σχολή Ξεναγών της Κέρκυρας τοποθετήθηκα ξεκάθαρα:

▪️ δεν έχει κλείσει και παραμένει ενεργή

▪️ τη θέλουμε, τη στηρίζουμε εμπράκτως και δρομολογούμε σειρά πρωτοβουλιών για να επιλύσουμε τα προβλήματα της, ώστε να μπορεί να πάρει ξανά και σύντομα εισακτέους.

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας

Ορκωμοσία Υπουργικού Συμβουλίου

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας