Συνάντηση εργασίας της Υφυπουργού Τουρισμού Έλενας Ράπτη για τον Θρησκευτικό/ Προσκυνηματικό Τουρισμό με τους εκπροσώπους του Συνοδικού Γραφείου

▪️Προχωρήσαμε σε επίσκεψη και συνάντηση εργασίας με τους εκπροσώπους του Συνοδικού Γραφείου στην έδρα του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ιερά Σύνοδο.

▪️Μας υποδέχθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, ως εκπρόσωπος του απουσιάζοντος Προέδρου του Συν. Γραφείου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Σπυρίδων Κατραμάδος, Γραμματεύς, καθώς και τα Μέλη του Συνοδικού Γραφείου κ.κ. Θεόδωρος Πιτταράς, Πολύκαρπος Ευσταθίου, Αγγελική Βαρελά και Βασίλειος Τζέρπος.

▪️Με τη συμμετοχή του Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού Μύρωνα Φλουρή προχωρήσαμε σε αναλυτική ενημέρωση για τις έως σήμερα δράσεις του Συνοδικού Γραφείου.
Αντικείμενο της συνάντησης οι δυνατότητες ουσιαστικής συνεργασίας των δύο πλευρών και η ενίσχυση των κοινών διμερών δράσεων στον τομέα του Τουρισμού. Συζητήθηκε και αποφασίστηκε από κοινού η επανεργοποίηση του Συμφώνου Συνεργασίας Υπουργείου Τουρισμού και Συνοδικού Γραφείου, καθώς και η επανεργοποίηση της Μεικτής Ειδικής Επιτροπής Κράτους και Εκκλησίας για Θέματα Θρησκευτικού και Προσκυνηματικού Τουρισμού.

▪️Δρομολογήθηκε σειρά δράσεων στο άμεσο χρονικό διάστημα και συμφωνήθηκε νέα συνάντηση τον Σεπτέμβριο.

#religioustourism #greekorthodoxchurch #tourism #greece #deputyminister #ElenaRapti #vouli #politician #Greece #Hellas #Thessaloniki #nd #ΝέαΔημοκρατία #ΥπουργείοΤουρισμού-MinistryofTourism #visitgreece #ministry #gnto @ministryoftourismgreece @MinTourGR

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας

Ορκωμοσία Υπουργικού Συμβουλίου

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας