Ήμουν προσκεκλημένη ομιλήτρια στη διαδικτυακή ημερίδα του αθλητικού συλλόγου «Μακεδονικός» με θέμα την παιδική παρενόχληση, κακοποίηση και εκφοβισμό, με αφορμή τη πανελλήνια ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού.

Αναφέρθηκα στο θέμα της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και στην καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης την οποία συντονίζω στην Ελλάδα από το 2013. Έκανα μια παρουσίαση των εργαλείων της καμπάνιας, τόσο αυτών που αποτελούν υλικό του Συμβουλίου της Ευρώπης, όσο και των 3D animation videos τα οποία εντάχθηκαν στις καλές πρακτικές για την αντιμετώπιση του φαινομένου.
Μίλησα για την αξία της ενημέρωσης και αυτοπροστασίας των παιδιών με απλοποιημένους κανόνες όπως ο «Κανόνας του Εσώρουχου», για την ανάγκη αναγνώρισης των καλών και κακών μυστικών, καθώς και τη διαφορά του δώρου από τη δωροδοκία. Επίσης, αναφέρθηκα στην αξία της καλής σχέσης μεταξύ των παιδιών και των γονέων τους, που μπορεί να αποκαλύψει κακοποιητικές συμπεριφορές. Στη συνέχεια, παρουσίασα κάποιες από τις ιστορίες κινουμένων σχεδίων που έχουν ειδικό εκπαιδευτικό περιεχόμενο για το θέμα, μεταξύ των οποίων και την ιστορία «Μίλα σε αυτόν που εμπιστεύεσαι» που παραπέμπει στη μεγάλη σημασία που έχει η δυνατότητα του παιδιού να μπορεί να στηριχθεί σε ένα πρόσωπο εμπιστοσύνης. Μίλησα ακόμη, για τις πολλαπλές συνέργειες που έχει αναπτύξει η καμπάνια με θεσμικούς φορείς, όπως με την Εκκλησία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και για τις πολλές δράσεις που είναι σε εξέλιξη σε ολόκληρη τη Ελλάδα, κυρίως διαδικτυακά λόγω της πανδημίας.
Τέλος, έκανα αναφορά στην ιδιαίτερη ευαισθησία του Πρωθυπουργού πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα και στα μέτρα που ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες από το βήμα της Βουλής και έκλεισα την τοποθέτησή μου, με το πιο πρόσφατο ενημερωτικό εργαλείο του Συμβουλίου της Ευρώπης για την σεξουαλική παρενόχληση στον ψηφιακό κόσμο.