Συμμετείχα στη διαδικτυακή ενημερωτική ομιλία που διοργανώθηκε από τον αθλητικό σύλλογο «Ιέραξ» Πλακών Μήλου σε συνεργασία με τον Δήμο Μήλου, με θέμα την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

Αναφέρθηκα στις μεγάλες διαστάσεις που έχει λάβει το φαινόμενο της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, στα βήματα που έχουν γίνει στην Ελλάδα στην κατεύθυνση της πρόληψης και του τερματισμού με την καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης, καθώς και στις εκατοντάδες δράσεις και συνέργειες με φορείς, που ανέπτυξα όλα αυτά τα χρόνια.
Παρουσίασα τα στοιχεία της Europol που δείχνουν τετραπλασιασμό των κρουσμάτων, λόγω του εγκλεισμού των παιδιών με τους θύτες στο ίδιο περιβάλλον, καθώς και την αυξημένη πρόσβαση σε παράνομους ιστότοπους. Μίλησα για την αξία των ενημερωτικών εργαλείων της καμπάνιας, ξεκινώντας από τον «Κανόνα του Εσώρουχου» και παρουσιάζοντας στη συνέχεια και τα υπόλοιπα εργαλεία που αποτελούν μαθήματα αυτοπροστασίας των παιδιών.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας μου, παρουσίασα μια σειρά απλών ιστοριών σε βίντεο που βοηθούν τα παιδιά στο να ενημερώνονται με απλές οδηγίες και κανόνες συμπεριφοράς για τους ενδεχόμενους κινδύνους του διαδικτύου, να ακούν πρακτικές συμβουλές αυτοπροστασίας και να τολμούν να σπάσουν τη σιωπή, με την καταγγελία των κακοποιητικών εις βάρος τους συμπεριφορών.
Επίσης, αναφέρθηκα στο πρόγραμμα «Σπάσε τη Σιωπή» της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού του Υπ. Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Τέλος, μίλησα για το νέο βίντεο του Συμβουλίου της Ευρώπης για την σεξουαλική παρενόχληση στο ψηφιακό περιβάλλον και για την ιστορία κινουμένων σχεδίων που αναμένεται να κυκλοφορήσει το επόμενο διάστημα, με πρωταγωνίστρια τη Βερονίκη, ένα κορίτσι σε αναπηρικό αμαξίδιο και αθλήτρια σφαιροβολίας, που δέχεται σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο του αθλητισμού και απευθύνεται σε έναν αστυνομικό.