Συμμετείχα ως ομιλήτρια στις εργασίες του 9ου Our Ocean Conference Greece 2024 @ourocean2024 στη συνεδρία “Βιώσιμη ανάπτυξη σε παράκτιες και νησιωτικές περιοχές”

🔹Αναφέρθηκα στη βιωσιμότητα και στις πολιτικές του Υπουργείου Τουρισμού για τον θαλάσσιο και παράκτιο τουρισμό, θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων μου.

🔹Η νέα στρατηγική του Υπουργείου για τον τουρισμό περιλαμβάνει ένα λεπτομερές σχέδιο δράσης και θέτει ως πρώτο στόχο την προώθηση της βιωσιμότητας των προορισμών, συμπεριλαμβανομένων και των παράκτιων και νησιωτικών προορισμών.

🔹Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ίδρυση του Παρατηρητηρίου για τον Θαλάσσιο και Παράκτιο Τουρισμό στη Μεσόγειο. Επεσήμανα τη σημασία του για την Ελλάδα και την Μεσόγειο αναφερόμενη επίσης στο καινοτόμο αναπτυξιακό σχέδιο The Rhodes Co-Lab Sustainable Destination 2030 που έχει ως στόχο να μετασχηματίσει τη Ρόδο στον 1º ολιστικά Βιώσιμο Τουριστικό Προορισμό παγκοσμίως.

🔹Η Μεσόγειος είναι ένας θησαυρός του θαλάσσιου τουρισμού. Οι παραλίες, τα νησιά, οι υποβρύχιοι κόσμοι και οι ιστορικοί χώροι προσελκύουν εκατομμύρια ταξιδιώτες.

🔹Η βιωσιμότητα δεν είναι επιλογή. Είναι ανάγκη και υποχρέωση μας!