Εισηγήθηκα το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με τίτλο: «Μέτρα αντιμετώπισης της οπαδικής βίας, ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των λεσχών φιλάθλων, αθλητικός εθελοντισμός, πνευματικός αθλητισμός, ηλεκτρονικός αθλητισμός (e-sports), εργασιακός αθλητισμός, άλλες διατάξεις για τον εκσυγχρονισμό της αθλητικής νομοθεσίας και λοιπές διατάξεις» που συζητήθηκε στην Eπιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Μέσα από τη θεσμική αυτή διαδικασία εξέφρασα τη βαθιά μου θλίψη για την αποτρόπαια δολοφονία του Άλκη, πριν από μερικές εβδομάδες στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για ένα περιστατικό οπαδικής βίας που κόστισε μια ανθρώπινη ζωή και που έχει πλέον ξεπεράσει τα όρια ανοχής και της φίλαθλης κοινότητας και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας.
«Πάω στον αγώνα, στον αθλητισμό, για να ζήσω τη χαρά του αθλητισμού, όχι για να σκοτωθώ και να σκοτώσω. Να μην ξαναφύγει άδικα ένα παιδί, να μην ξαναθρηνήσουν οικογένειες. Αυτό ζητάω από εδώ και πέρα». Αυτά είναι τα λόγια της μητέρας του Άλκη Καμπανού, που αποτελούν φάρο και οδηγό για όλη την κοινωνία μας.
Αυτό ακριβώς επιχειρούμε να κάνουμε με αυτό το νομοσχέδιο. Με άμεση αντίδραση του Πρωθυπουργού έγιναν οι πρώτες ανακοινώσεις αυστηροποίησης των μέτρων και για την ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας σε αυτή την κατεύθυνση. Με άμεσα αντανακλαστικά και προκειμένου να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση, προωθούμε αυστηρές διατάξεις που αντιμετωπίζουν την οπαδική βία.
Επίσης αναφέρθηκα στο μέρος του νομοσχεδίου που αφορά την επαναρρύθμιση του αθλητισμού, μίλησα για μια οπτική που λαμβάνει υπόψη της τη διαμόρφωση νέων χαρακτηριστικών στο χώρο του αθλητισμού, που διορθώνει δυσλειτουργικότητες σε όλα τα επίπεδα και τις βαθμίδες, που εκσυγχρονίζει προβληματικές στην πράξη διατάξεις και που σχηματοποιεί σε μια πρακτική δομή την εικόνα του αθλητισμού.
Τέλος, αναφέρθηκα μεμονωμένα σε κάθε ξεχωριστή ενότητα του νομοσχεδίου, που περιλαμβάνει τον Αθλητικό Εθελοντισμό, τον Πνευματικό, τον Ηλεκτρονικό και τον Εργασιακό αθλητισμό αναδεικνύοντας τις παρεμβάσεις του νέου νόμου.