Στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 11ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς με θέμα: «Πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης».

🔸Ως Συντονίστρια της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης στην Ελλάδα, μίλησα για την πρόληψη του φαινομένου.

🔸Αναφέρθηκα στην αξία των ενημερωτικών εργαλείων της καμπάνιας, ξεκινώντας από τον «Κανόνα του Εσώρουχου» και στη συνέχεια παρουσίασα ολα τα ενημερωτικα εργαλεία που διδάσκουν πολύτιμους κανόνες αυτοπροστασίας των παιδιών.

🔸Κατά τη διάρκεια της ομιλίας μου, παρουσίασα απλές ιστορίες σε βίντεο που βοηθούν τα παιδιά να κατανοήσουν κανόνες αντιμετωπισης ενδεχόμενων κινδύνων στο διαδίκτυο και εν τελει να τολμούν να σπάσουν τη σιωπή τους αποκαλύπτοντας τις κακοποιητικες εις βάρος τους συμπεριφορές.

🔸Επίσης, τόνισα ότι είναι σημαντικό οι γονείς να αναπτύξουν μια δυνατή σχέση εμπιστοσύνης με το παιδί γιατί μόνο τότε εκείνο θα βρει το θάρρος να τους μιλήσει για κάτι που μπορεί να έχει συμβεί.

🔸Ευχαριστώ θερμά τον εκπρόσωπο του Τμήματος Ανηλικων για την ουσιαστική παρέμβαση του στην ενημέρωση των γονέων.

#ElenaRapti #vouli #politician #Greece #Thessaloniki #photooftheday #childabuse #enastapente #oneinfivegreece #kids #oneinfivecampaign #tomistikotisnikis #underwearrule #kampaniaenastapente #councilofEurope #okanonastouesorouxou #i_peripeteia_tou_viktora #againstchildsexualabuse #ΗΚίκοκαιτοΦωτοσκορπούλι #καλαμαριά #11οκαλαμαριάς