Συναντήθηκα με στελέχη του γραφείου της UNICEF στην Ελλάδα και συγκεκριμένα με τον κ. Luciano Calestini, Εκπρόσωπο του Γραφείου της UNICEF στην Ελλάδα, την κ. Ασπασία Πλακαντωνάκη, Αναπληρώτρια Εκπρόσωπο, την κ. Μαριέλλα Μιχαηλίδου, Υπεύθυνη Παιδικής Προστασίας στον τομέα της αποϊδρυματοποίησης και εναλλακτικής φροντίδας, την κ. Αντιγόνη Αγγελάκη, Υπεύθυνη Παιδικής Προστασίας στον τομέα της βίας κατά των παιδιών και της φιλικής προς τα παιδιά δικαιοσύνης και την κ. Μυρσίνη Καζάκου, του Τμήματος Παιδικής Προστασίας.

🔸Κατά την εποικοδομητική συζήτηση μας, παρουσίασα το γενικό πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση, που ανακοίνωσε πρόσφατα ο Πρωθυπουργός στη Βουλή και αναφέρθηκα στις δράσεις της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης στην Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα ενημερώθηκα για τις δράσεις του Γραφείου της UNICEF στην Ελλάδα.

🔸Το πρώτο επίσημο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ της UNICEF και της Ελλάδας παρέχει μια νέα πλατφόρμα συνεργασίας, ώστε να αντιμετωπιστούν τα συστημικά εμπόδια που συνεχίζουν να αφήνουν παιδιά εκτός προόδου.

🔸Αξιοποιώντας την παγκόσμια εμπειρία και τεχνογνωσία της, η UNICEF προσβλέπει στην υποστήριξη της εφαρμογής και της παρακολούθησης των υφιστάμενων εθνικών σχεδίων, περιφερειακών στρατηγικών και παγκόσμιων προτεραιοτήτων, ώστε να επιτευχθούν απτά αποτελέσματα για τα παιδιά σε όλη τη χώρα, σε στενή συνεργασία με κρατικούς φορείς για να καλυφθούν παράλληλα και κενά σε πολιτικούς σχεδιασμούς και πόρους, όπου αυτά εντοπίζονται.

🔸Ευχαριστώ θερμά το Γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα για την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και γόνιμη συζήτηση που είχαμε και για τη δήλωση της στήριξης τους κατά την παρακολούθηση και εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Δράσης.

#ElenaRapti #vouli #politician #Greece #Thessaloniki #photooftheday #nd #ΝέαΔημοκρατία #Βουλή #εθνικόσχέδιοδράσης #προστασίαπαιδιών #σπασετησιωπη #σεξουαλικηκακοποιησηπαιδιων #childsexualabuse #γιακάθεπαιδί @unicefgreece