Στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ επισκέφθηκα μεταξύ άλλων το περίπτερο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που έχει δημιουργήσει τρεις ενότητες “Παρελθόν – Παρον – Μέλλον” και ταξιδεύει τους επισκέπτες από την έναρξη της Ελληνικής επανάστασης του 1821 μέχρι και σήμερα, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα τους στόχους και τις φιλοδοξίες των ενόπλων δυνάμεων για το μέλλον.

Αναδεικνύεται το πολυεπίπεδο έργο που επιτελείται καθημερινά από τις Ένοπλες Δυνάμεις μας και σχεδιάζεται το μέλλον εστιάζοντας στο προσωπικό, στα μέσα και στο περιβάλλον.
Έπειτα, παρευρέθηκα στο περίπτερο του Λιμενικού Σώματος, όπου είχα τη δυνατότητα να ενημερωθώ για τις επιχειρησιακές δυνατότητες και τις δράσεις του. Είναι εντυπωσιακό το πολυδιάστατο έργο του σώματος, η παρουσία του σε ολόκληρη την Ελλάδα και η μεγάλη του συμβολή στη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων της χώρας με ανεκτίμητη προσφορά στον έλεγχο των προσφυγικών ροών, αλλά και με ανθρωπιά και ευαισθησία όπου χρειάζεται.
Στη συνέχεια, επισκέφτηκα το περίπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος. Είναι μεγάλη η προσφορά των ανδρών και γυναικών του Πυροσβεστικού Σώματος και η αυτοθυσία τους, ώστε να σωθούν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. Οι νέες κλιματικές συνθήκες επιβάλλουν να ενισχυθεί η Πυροσβεστική σε προσωπικό, μέσα και εκπαίδευση για να ανταποκριθεί στο αυξημένο της ρόλο.
Τέλος, επισκέφτηκα το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το έργο του Υπουργείου είναι σημαντικό, προκειμένου να προστατεύσει και να αναδείξει τον τεράστιο πολιτισμικό και μνημειακό πλούτο της χώρας που αποτελεί πόλο έλξης για εκατομμύρια ξένους επισκέπτες. Επίσης, θα πρέπει να αναγνωρίσουμε και την μεγάλη καρδιά των Ελλήνων αθλητών των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων που κρατούν όρθια τη γαλανόλευκη και τέλος, να λάβουμε υπόψη την προστιθέμενη αξία της επένδυσης στον αθλητισμό.


#ElenaRapti #vouli #politician #Greece #Thessaloniki #photooftheday #Μητσοτάκης #ΔΕΘ #λιμενικόσώμα #θαλάσσιασύνορα #πολιτισμός #αθλητισμός