Η καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» στον Βόλο

Η καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, μετά από πρόσκληση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βόλου, πραγματοποίησε ενημερωτική εκδήλωση το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017 στις 18.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Domotel Xenia Βόλου.
Την εκδήλωση χαιρέτισε:
• Ο κ. Μπουκώρος Χρήστος, Βουλευτής Μαγνησίας
• Η κα Κολυνδρίνη Δωροθέα, Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Μαγνησίας
• Ο κ. Κουτσερής Ηλίας, Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βόλου
Ομιλητές στην εκδήλωση:
• Έλενα Ράπτη, Συντονίστρια της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα
• Σοφία Κουσίδου, Αστυνόμος Α΄, Προϊσταμένη της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης
• Εύα Γεράση, Ψυχίατρος παίδων και εφήβων, MD, MSc
Οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να προμηθευτούν: το DVD της ιστορίας κινουμένων σχεδίων «To Μυστικό της Νίκης», το παιδικό παραμύθι «Η ΚΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΡΙ», το έντυπο «Ο Κανόνας των Εσωρούχων» με οδηγίες για γονείς καθώς και το φυλλάδιο «7 τηλεφωνικές γραμμές βοήθειας».
Η Έλενα Ράπτη, Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, είναι Συντονίστρια της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα και Εμπειρογνώμονας στο κοινό πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης στον αθλητισμό.