Συμμετείχα στη ραδιοφωνική εκπομπή του Φίλιππου Φιλιππακόπουλου και της Μαρίας Νικόλτσιου, «Καθαρές κουβέντες» στο ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA 989, προκειμένου να μιλήσω σχετικά με τα φαινόμενα σεξουαλικής κακοποίησης, το χρόνο που αποφασίζουν τα θύματα να «σπάσουν τη σιωπή τους» και τη πρόληψη του φαινομένου.

Η καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση της Σοφίας Μπεκατώρου άνοιξε ένα δρόμο για την καταγγελία περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης, δίνοντας το παράδειγμα και σε άλλους ανθρώπους που έχουν υποστεί ανάλογη κακοποιητική συμπεριφορά.
· Ο χρόνος για την καταγγελία είναι ένα προσωπικό ζήτημα του θύματος. Αυτό συμβαίνει, διότι είναι πάρα πολύ δύσκολο τα θύματα να καταθέσουν αυτό που έχουν βιώσει. Πολλές φορές το κρατούν μυστικό για όλη τους τη ζωή ή το καταγγέλλουν μετά από πολλά χρόνια.
· Ο θύτης τις περισσότερες φορές είναι ένα πρόσωπο εμπιστοσύνης από το οικείο περιβάλλον του θύματος. Μετά το περιστατικό το θύμα νιώθει θυμό, φόβο, ενοχή, συναισθήματα που το εγκλωβίζουν σε μια σιωπή.
· Το νομοθετικό πλαίσιο είναι αυστηρό, αλλά χρειάζεται θάρρος για να σπάσουν τα θύματα τη σιωπή και να προχωρήσουν σε μια καταγγελία.
· Το ζήτημα είναι να ενημερωθούν τα παιδιά αρχικά με απλούς κανόνες, όπως ο «κανόνας του εσώρουχου» και στη συνέχεια με προγράμματα όπως το «Start to talk/Σπάσε τη Σιωπή» του Συμβουλίου της Ευρώπης, που απευθύνεται σε παιδιά της εφηβικής ηλικίας, με σκοπό την προστασία τους στο χώρο του αθλητισμού.