Συμμετείχα στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, με ομιλητή τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για τις δημόσιες επενδύσεις και το εταιρικό σύμφωνο για το πλαίσιο ανάπτυξης κ. Ιωάννη Τσακίρη, με αντικείμενο συζήτησης τα αποτελέσματα του ΕΣΠΑ (2014-2020) που έληξε και τις προκλήσεις του ΕΣΠΑ (2021-2027) που έρχεται.

Ενημερωθήκαμε από τον Υφυπουργό κ. Ιωάννη Τσακιρη και τον Γ.Γ. του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Δημήτριο Σκάλκο για τη νέα προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ και για τη μεγάλη ανάγκη υψηλών ποσοστών απορρόφησης των κονδυλίων για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.
Ήταν μια πολύ χρήσιμη ενημέρωση σε ένα κομβικό θέμα, αφού το ΕΣΠΑ αποτελεί ένα εξαιρετικό χρηματοδοτικό εργαλείo για έργα και δράσεις σε όλη τη χώρα και έναν από τους βασικούς πυλώνες επιχειρηματικής και εθνικής ανάπτυξης. Το στοίχημα της νέας περιόδου είναι μέσα από απλοποιημένες και ασφαλείς διαδικασίες ελέγχου να υποβληθούν και να εγκριθούν αξιόλογες χρηματοδοτικές προτάσεις και να υπάρξουν υψηλά ποσοστά απορρόφησης.