Συμμετείχα στη ραδιοφωνική εκπομπή του Σπύρου Παπαδάκη, «Για ποιόν χτυπά η καμπάνα» στο διαδικτυακό ραδιόφωνο MY GREEK RADIO (MGR) για την ελληνική κοινότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο, προκειμένου να μιλήσω σχετικά με τη σεξουαλική κακοποίηση στο χώρο του αθλητισμού.

Έναυσμα για ένα πλήθος καταγγελιών κακοποιητικών συμπεριφορών που ήρθαν στο φως, ήταν η καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση της Σοφίας Μπεκατώρου, Ολυμπιονίκη της Ιστιοπλοΐας.
• Τα περιστατικά σεξουαλικής βίας συνήθως αποσιωπούνται και δεν καταγγέλλονται.
• Είναι δύσκολο για τα παιδιά να μιλήσουν, διότι ο δράστης τις περισσότερες φορές είναι από το οικείο περιβάλλον και τα παιδιά έχουν ανάμεικτα συναισθήματα: αγάπης, εμπιστοσύνης, φόβου, ντροπής.
• Ο ‘κανόνας του εσώρουχου’ προσδιορίζει ποια πράξη είναι κακοποιητική και μαθαίνει στο παιδί να βάζει τα όρια.
• Είναι σημαντικό να είμαστε δεκτικοί με τα συναισθήματα του παιδιού. Μόνο τότε θα νιώσει ασφάλεια να μας μιλήσει για ό,τι έχει συμβεί.
• H νέα καμπάνια του Συμβουλίου της Ευρώπης «Start to Talk/Σπάσε τη Σιωπή» αποτελεί μια εξαιρετική πρωτοβουλία που θέτει όρια στην παραβίαση της ιδιωτικότητας και στους αθλητικούς χώρους και μπορεί να βοηθήσει ώστε ο αθλητισμός να γίνει ένα δυναμικό και προστατευτικό περιβάλλον για τα παιδιά.
• Στο χώρο της εκπαίδευσης, το 2020 εγκρίθηκαν δύο προγράμματα από το Υπουργείο Παιδείας, προκειμένου τα μηνύματα για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης να παρουσιαστούν στα παιδιά του νηπιαγωγείου και των πρώτων τάξεων του δημοτικού σχολείου.
• Δρομολογείται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης η δημιουργία και λειτουργία δομών για την εξέταση ανήλικων θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης, ‘Σπίτια του Παιδιού’, ειδικών διαμορφωμένων χώρων, φιλικών προς το παιδί, όπου θα καταθέτει σε ψυχολόγο την τραυματική πράξη που βίωσε, ενώ παράλληλα η κατάθεση θα βιντεοσκοπείται και το παιδί δε θα χρειάζεται να παραστεί στα δικαστήρια.