Συμμετείχα στην ραδιοφωνική εκπομπή της Ελένης Καλογιάννη, «Μένουμε Πρώτο» στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ-Πρώτο πρόγραμμα, προκειμένου να μιλήσω για την πρόληψη και τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, στον απόηχο των καταγγελιών στο χώρο του αθλητισμού.

Τα τελευταία επτά χρόνια ανέπτυξα μια έντονη δράση για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης σε όλη την Ελλάδα σε συνεργασία με το Συμβούλιο της Ευρώπης.
• Περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης συμβαίνουν και στον χώρο του αθλητισμού και γι’ αυτό είναι σημαντικό τα παιδιά να γνωρίζουν πώς να αποφεύγουν μια κατάσταση που ενδεχομένως να απειλήσει την ασφάλειά τους.
• Στο πλαίσιο της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των αθλητών και αθλητριών έχουν πραγματοποιηθεί από την καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ», 80 περίπου εκδηλώσεις σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ, αλλά και με αθλητικούς συλλόγους και ομάδες, επαγγελματικές και ερασιτεχνικές. Δημοφιλείς αθλητές επέλεξαν να μιλήσουν για αυτό το θέμα-ταμπού για τα ελληνικά δεδομένα.
• Η ενημερωτική καμπάνια “Start to Talk” – «Σπάσε τη Σιωπή» του Υπουργείου Αθλητισμού έχει ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών στην εφηβεία. Η προεργασία της ενημερωτικής αυτής καμπάνιας είχε γίνει τα προηγούμενα χρόνια με συμμετοχή της Βουλευτή ως εμπειρογνώμονα στο PSS (Pro Safe Sport) σε προγράμματα του Συμβουλίου της Ευρώπης.
• Στο χώρο της εκπαίδευσης, τα εργαλεία ενημέρωσης για τη πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης του Συμβουλίου της Ευρώπης εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Πρόκειται για δύο εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται στα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της χώρας και διδάσκουν τον «Κανόνα του Εσώρουχου».
• Το Υπουργείο Δικαιοσύνης δρομολογεί άμεσα τα «Σπίτια του Παιδιού», τις δομές κατάθεσης των παιδιών-θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης.