Συγκινητικές στιγμές, με ζεστές, σφιχτές, παιδικές αγκαλιές έζησα στην επίσκεψή μου στο Ορφανοτροφείο του Δήμου Κέρκυρας, με πρωτοβουλία της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Μερόπης Υδραίου @meropiydraiou σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κερκυραϊκών Εκδηλώσεων Ο.Κ.Ε. τον οποίο εκπροσώπησε η Πρόεδρος Ιωάννα Καπέλλου @kapellouioanna , η ΓΓ Αλεξάνδρα Καλαϊτζόγλου @alexkalaitzoglou και τα μέλη Νίκη Τζοβάνι και Φαίη Πουλημένου.

📌Θερμά και με μεγάλο ενδιαφέρον με υποδέχτηκε ο Διευθυντής του Ορφανοτροφείου Νίκος Καργόπουλος @ kargopoulos.nikos , ενώ το παρόν έδωσαν και η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για θέματα που αφορούν στην Παιδική ηλικία, την Παιδεία και τη δια βίου μάθηση Μαρία Ζερβού, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων Πέτρος Αγγελόπουλος @peterangelopoulos , η εκπρόσωπος του Μετανοσοκομειακού Ξενώνα και Νοσοκομείου Ημέρας «Σπύρος Μώρος» Ιωάννα Ζενέτου, η Κοινωνική Λειτουργός του Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών Αικατερίνη Μπίσκου, καθώς και Διευθυντές Δημοτικών σχολείων.

📌Ως Συντονίστρια της καμπάνιας «Ένα στα πέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα, παρουσίασα τα βασικά της μηνύματα και πρόσφερα στα παιδιά τα ενημερωτικά εργαλεία για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης:
▪️το παιδικό παραμύθι «Η ΚΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΡΙ»
▪️το έντυπο «Ο Κανόνας των Εσωρούχων» με οδηγίες για γονείς
▪️το φυλλάδιο «7 τηλεφωνικές γραμμές βοήθειας»
▪️το παραμύθι για την προστασία των παιδιών στο ψηφιακό περιβάλλον, «Η Κίκο και το φωτοσκορπούλι»
▪️το έντυπο «μίλα σε κάποιον που εμπιστεύεσαι»
▪️το DVD των τριών ιστοριών κινουμένων σχεδίων «Το Μυστικό της Νίκης», «Η περιπέτεια του Βίκτωρα» και « Η Δύναμη της Βερονίκης».
▪️το νέο παραμύθι «Η Δύναμη της Βερονίκης»

📌Στο τέλος της επίσκεψης έφυγα με τα δώρα που μου χάρισαν τα παιδιά που φιλοξενούνται στο Ορφανοτροφείο της Κέρκυρας και υποσχέθηκα πως θα τους επισκεφθώ ξανά.

📌Ευχαριστώ για τη φιλοξενία και την πολύτιμη ζεστασιά που μου πρόσφεραν απλόχερα.

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας

Ορκωμοσία Υπουργικού Συμβουλίου

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας