Ο ψυχίατρος, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και ιδρυτής της ΑΜΚΕ «ομπρέλα – Νευροεπιστήμες & Ψυχική Υγεία» Ορέστης Γιωτάκος κι εγώ, ως συντονίστρια της καμπάνιας ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, ενημερώσαμε τους γονείς για το σοβαρό θέμα της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης στο δωρεάν σεμινάριο του infokids.gr με τίτλο «Σσσς, είναι μυστικό… Όχι δεν είναι!» στα Public Συντάγματος.

Αποστολή της Καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης αποτελεί η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας με τα ενημερωτικά εργαλεία του Συμβουλίου της Ευρώπης: το παιδικό παραμύθι «Κίκο και το χέρι», το έντυπο «Ο Κανόνας των Εσωρούχων» με οδηγίες για γονείς και το φυλλάδιο «7 τηλεφωνικές γραμμές βοήθειας».
Ο Κανόνας των Εσωρούχων αποτελεί ένα απλό μέσο, ώστε οι γονείς να εξηγήσουν στα παιδιά τους ποια είναι εκείνα τα σημεία του σώματός τους στα οποία δεν επιτρέπεται να τα αγγίζουν. Βοηθάει να εξηγήσουμε στα παιδιά ότι το σώμα τους τούς ανήκει, τη διαφορά ανάμεσα σε ένα καλό και ένα κακό άγγιγμα ή χάδι, τη διαφορά ανάμεσα σε ένα καλό και ένα κακό μυστικό.
Στα ενημερωτικά εργαλεία εντάσσονται και οι δύο ιστορίες κινουμένων σχεδίων «Το Μυστικό της Νίκης» και «To Μυστικό της Νίκης 2 – Η περιπέτεια του Βίκτωρα», μέσα από τις οποίες περνούν όλα τα μηνύματα της καμπάνιας σε γονείς, εκπαιδευτικούς αλλά κυρίως σε παιδιά, με τρόπο οπτικοακουστικό, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό, συμβάλλοντας πολύ ουσιαστικά στην ευαισθητοποίηση όλων και εν τέλει στην προστασία των παιδιών.