Συνάντησα τον Δήμαρχο Ανατολικής Μάνης, Πέτρο Ανδρεάκο στο Γύθειο και να συζητήσουμε για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης στην Ελλάδα.

📍Μιλήσαμε για τις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που πραγματοποιεί η καμπάνια «Ένα στα Πέντε» σε όλη την Ελλάδα, μέσα από πολύτιμες συμμαχίες με πολιτειακούς και θεσμικούς παράγοντες καθώς και μέσα απο τη συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση με σκοπό να φτάσει η ενημέρωση σε κάθε σπιτι, σε κάθε παιδί!
📍Παρουσίασα τα ενημερωτικά εργαλεία του Συμβουλίου της Ευρώπης και στοχεύουν στην ενημέρωση και ενδυνάμωση των παιδιών μέσα από απλούς κανόνες αυτοπροστασίας.
📍Αναφέρθηκα στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση που στοχεύει στην αναπροσαρμογή των θεσμικών λειτουργιών στην κατεύθυνση των φιλικών προς τα παιδιά διαδικασιών, στην μείωση των κρουσμάτων που συμβαίνουν και στην αύξηση των περιστατικών που αναφέρονται στις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες.
📍Συμφωνήσαμε να δρομολογήσουμε μαζί δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικης κακοποίησης σε συνέχεια την επιτυχημένης μας εκδήλωσης στο Γυθειο πριν απο τρία χρόνια!